Η Βουλγαρία περιμένει γερμανική βοήθεια για τα σύνορά της



"Η Ελλάδα θα λάβει 115 εκατ. Ευρώ  για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης"




Σεπτέμβριος 11, 2016.

Την επόμενη εβδομάδα η Γερμανία θα στείλει ενισχύσεις στη βουλγαρική αστυνομία για την προστασία των συνόρων της χώρας, αυτό δήλωσε η αρμόδια υπουργός Ρουμιάνα Μπατσάροβα.




«Σε μία εβδομάδα περιμένουμε υποστήριξη για την προστασία των συνόρων από τη Γερμανία, η οποία υποσχέθηκε να στείλει ενισχύσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται εξοπλισμός, όπως κάμερες θερμικής απεικόνισης, λεωφορεία σε καλή κατάσταση. Η Καγκελάριος Μέρκελ υποσχέθηκε προσωπικά για αποστολή 8 ή 10 τζιπ καθώς και αποστολή 100 υπαλλήλων της Frontex με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά», είπε η Βουλγάρα υπουργός κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε στην «Αστυνομία των Συνόρων» στην περιοχή του Μάλκο Τάρνοβο.



Τόνισε ότι η συμμετοχή του στρατού στον έλεγχο των συνόρων είναι ανεκτίμητη, δεν αντικαθιστά τις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών , αλλά τις βοηθάει σημαντικά, όπως σημειώνει το βουλγαρικό Κανάλ 3.



 Η Ελλάδα θα λάβει άλλα € 115 εκατομμύρια για την προσφυγική κρίση



Η ίδια πηγή σε άλλο άρθρο της αναφέρει ότι η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση που επιδεινώνεται θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  επιπλέον, 115 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας της.


Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η ‘Human Rights Watch δημοσίευσε έκθεση στην οποία καταγγέλλει «την παρατεταμένη και αυθαίρετη κράτηση» των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα. 


Σύμφωνα με την ΜΚΟ, η οποία επιμένει σε μια ευρωπαϊκή δράση στον τομέα αυτόν, οι ελληνικές αρχές καταφεύγουν τακτικά σε τέτοιες κρατήσεις σε μικρά και υπερπλήρη κελιά, όπου οι ανήλικοι διαμένουν σε ανθυγιεινές συνθήκες για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, η μέση διάρκεια είναι 40 ημέρες.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr