Ερντογάν σε ΕΕ: Που είναι τα λεφτά;




 
Το πρακτορείο ειδήσεων AP, παρουσιάζει τις απόψεις του Τούρκου προέδρου


Σεπτέμβριος 2, 2016.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της - στο πλαίσιο της συμφωνίας να σταματήσει τους μετανάστες να διασχίζουν το Αιγαίο Πέλαγος- αναφερόμενος σε φόβους ότι  η συμφωνία που θα περιόριζε το τεράστιο κύμα των μεταναστών στην καρδιά της Ευρώπης ενδέχεται να καταρρεύσει.




 «Η ΕΕ δεσμεύθηκε για υποστήριξη προς την Τουρκία με έξι δισεκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει στο έδαφός της, τους περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες. Τι έγινε; Μέχρι τώρα λάβαμε μόνο 183 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο AP.



“Τι συνέβη;» ρώτησε ο Ερντογάν και πρόσθεσε «καμία χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνη της σε αυτήν την κρίση. Δυστυχώς οι υποσχέσεις για το θέμα αυτό δεν τηρούνται».



Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας τα δισεκατομμύρια που παρέχονται «είναι χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες και για τις κοινότητες υποδοχής, όχι για την Τουρκία».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr