Η αλβανική Διασπορά ζητά ενσωμάτωση ελληνικών εδαφών στην Αλβανία




...και ο Όμηρος έγραψε στα ...αρχαία αλβανικά τα έπη του
 Το δημοσίευμα γράφει να ακυρωθεί  η Διάσκεψη του Λονδίνου του 1912



Σεπτέμβριος  27, 2016.


Να ακυρωθεί η απόφαση της Διάσκεψης του Λονδίνου  του 1912 και του ‘Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας’ που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία με το οποίο «πέρασαν 17 χιλιόμετρα αλβανικού εδάφους στην Ελλάδα», ζητούν οι Αλβανοί της Διασποράς σε συνέδριο που έγινε στη Φλωρεντία.




Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα,  στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις  21 Αυγούστου 2016 στην Φλωρεντία,  συμμετείχαν η Δημοκρατική Ένωση των Αλβανοτσάμηδων, μαζί με τα διεθνή συμβούλια των Τσάμηδων της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.



Οι Αλβανοί έκαναν …αλβανό τον Όμηρο



Τι λέει η απόφαση της διάσκεψης των Αλβανών: 


Οι Αλβανοί είναι καθαροί πελασγοί. Τα δύο παγκόσμια αριστουργήματα η ‘Ιλιάδα’ και η ‘Οδύσσεια’  είναι γραμμένα στην αρχαία αλβανική γλώσσα από τον πατέρα Όμηρο.


Ως εκ τούτου, οι πελασγολόγοι, εγχώριοι και ξένοι γλωσσολόγοι αναγνωρίζουν αυτό το ιστορικό  γεγονός της πελασγικής καταγωγής μας.



Ελλάδα σημαίνει …εμπόριο


Η λέξη Ελλάδα σημαίνει εμπόριο, ανταλλαγή εμπορίου, όπως σημειώνει στο βιβλίο του ο Ολλανδός δοκιμιογράφος ‘Groteus’ στο βιβλίο «Ελεύθερη θάλασσα και προλεγόμενα», τα κατεχόμενα εδάφη αργά ή γρήγορα θα τα πάρουμε και θα ενταχθούν στην πατρίδα την Αλβανία.


Είμαστε, λοιπόν, εδώ σήμερα για το μεγάλη εθνικό ζήτημα της επιστροφής της Τσαμουριάς και την επανένωση των αλβανικών εδαφών, είπε ο πρόεδρος  του Δημοκρατικού Συλλόγου «Τσαμουριά», Φεστίμ Λάτο.



Χώρισαν τα …αλβανικά εδάφη


Το δημοσίευμα σημειώνει :


Σε αυτό το μέρος που βρισκόμαστε σήμερα, τη Φλωρεντία, στην Ιταλία, πριν από 103 χρόνια, το 1913, υπεγράφη το λεγόμενο ‘Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας» όπου και με τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Λονδίνου το 1912 κατακερματίσθηκαν τα παραδοσιακά εδάφη που τα κατέκτησαν οι γείτονες μας. Μας πήραν το νότιο τμήμα της Αλβανίας, 17 χιλιάδες χιλιόμετρα αλβανικής γης από τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις της εποχής»



Για να μην μακρηγορούμε οι Αλβανοί στη συνάντηση αυτή ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων του ‘Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας,  οι Αλβανοτσάμηδες να επιστρέψουν στην πατρική γη και η Τσαμουριά να ενσωματωθεί στην Αλβανία.


Το κείμενο της απόφασης αυτής έχει μεταφρασθεί σε έξι γλώσσες και εστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Γερουσία των ΗΠΑ.


Και τελειώνει: 


«Ζήτω η Αλβανία και τα αλβανικά εδάφη! Ζήτω η Τσαμουριά! Ο Θεός να ευλογεί τους Αλβανούς»


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr