Οι ΗΠΑ ενέκριναν αποστολή ‘θανατηφόρων όπλων’ στην Ουκρανία




Οι Ουκρανοί ευχαριστούν τους Αμερικανούς αλλά συγχρόνως διαμαρτύρονται για  τα λιγοστά 600 εκατομμύρια που θα πάρουν


Σεπτέμβριος 22, 2016.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα νόμο «Για τη σταθερότητα και υποστήριξη της Δημοκρατίας της Ουκρανίας», ο οποίος επιτρέπει την παράδοση θανατηφόρων όπλων στο Κίεβο.




Η πληροφορία προέρχεται από το ‘Lenta.ru’ που επικαλείται σχετική αναφορά της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, στη σελίδα της στο Facebook.


Η πρεσβεία αναφέρεται  στην ιστοσελίδα της κάτω βουλής του κοινοβουλίου των ΗΠΑ που δημοσίευσε ένα έγγραφο  στις 14 Σεπτεμβρίου.



«Ο κατάλογος που αναφέρεται στο νόμο, γίνεται με βάση την υποστήριξη των συμμάχων και εταίρων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται η Ουκρανία με παροχή σε αυτήν θανατηφόρων συστημάτων αμυντικών όπλων», αναφέρει το δημοσίευμα.



Στο νόμο περιέχεται ρητή δήλωση για απαγόρευση της αναγνώρισης της Κριμαίας ως μέρος της Ρωσίας. Επίσης διατυπώνεται η  σταθερή διατήρηση των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.



Σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου- τη Γερουσία, και να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας.



Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,αντιστράτηγου Ιγκόρ Ρομανένκο, ο οποίος διαμαρτυρήθηε για το ποσό της ενίσχυσης που λαμβάνει το Κίεβο από τις δυτικές χώρες: 


«Θα μας στείλουν βοήθεια $ 600 εκατομμυρίων. Στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έδωσαν  $ 15 δισεκεατομμύρια. Είναι ακατανόητο αυτό. Το ίδιο είναι το Αφγανιστάν και η Ουκρανία;».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr