Κοινές περιπολίες Βουλγάρων και Ελλήνων αστυνομικών στα σύνορα με Τουρκία




Σεπτέμβριος 8, 2016.

Από το τέλος Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν κοινές βουλγαρο-ελληνικές περιπολίες στα βουλγαρο-ελληνικά και στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για την πρόληψη της παράνομης διείσδυσης προσφύγων.




Σχετική συμφωνία είχε επιτευχθεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού  Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα στη Σόφια μετά από πρόσκληση της ομολόγου του, υπουργού της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσάροβα, όπως σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.



 Η νομική βάση για την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας στο βουλγαρικό έδαφος καθορίζεται με την απόφαση 615 του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος».



Υπενθυμίζεται  ότι από το 2011 πραγματοποιούνται  περιπολίες της βουλγαρικής αστυνομίας στην Χαλκιδική σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία καθώς και περιπολίες της ελληνικής αστυνομίας στο χιονοδρομικό κέντρο Μπάσκο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου πηγαίνουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Παρόμοιες περιπολίες έχουν εφαρμοσθεί μεταξύ της Ιταλίας και της Αλβανίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr