Σερβία- Τόμισλαβ Νίκολιτς: «Η ΕΕ ανησυχεί για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία»



φωτό από το πρακτορείο Tanjug

Σεπτέμβριος 23, 2016.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς , μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Βελιγράδι με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη σταθεροποίηση και την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί για τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας.




Ο Νίκολιτς τόνισε ότι η Σερβία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τα φιλοπόλεμα μηνύματα που φθάνουν από το Σαράγεβο στο Βελιγράδι αξιολογούνται και λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια.



«Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα πραγματοποιήσει άλλη συνεδρία εξαιτίας των πολιτικών εντάσεων στην Β-Ε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε την κατάσταση», είπε ο Νίκολιτς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Vecernje Novosti».



Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι αντέδρασε στις εμπρηστικές δηλώσεις από την πλευρά της Β-Ε, περισσότερο για να αμβλύνει τις εντάσεις στην περιοχή και όχι για να τις προσδώσει κάποιο χαρακτήρα.



«Οι πολιτικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να συζητηθούν με τον Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και όχι με τον Χαλίλοβιτς, ενός ήσσονος σημασίας πολιτικού», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του πρώην διοικητή των Βόσνιων μουσουλμάνων περί του δημοψηφίσματος στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr