Ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι «είναι ευτυχής για την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής στην Τουρκία»




Σεπτέμβριος 3, 2016.


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στην Κίνα.




Ο Πούτιν δήλωσε κατά τη συνάντησή αυτή ότι «η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά εγκλήματα τρομοκρατίας» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Άγκυρα θα καταφέρει να εξομαλύνει πλήρως την κατάσταση στη χώρα.



«Είμαι ευτυχής καθώς βλέπω την ομαλοποίηση της εσωτερικής πολιτικής ζωής στην Τουρκία», είπε ο Πούτιν  σύμφωνα με το Ria Novosti που επικαλείται την κινεζική ‘Hangzhou’.



«Βλέπουμε ότι η Τουρκία περνά δύσκολες στιγμές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και αντιμετωπίζει σοβαρά εγκλήματα τρομοκρατίας, είμαι βέβαιος ότι είστε σε θέση να εξομαλύνεται πλήρως την κατάσταση στη χώρα και να προχωρήσουμε περαιτέρω  στην ανάπτυξη της συνεργασίας μας», τόνισε ο Πούτιν στον Ερντογάν.



Από τη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετείχε  ο υπουργός  Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου,  Γιούρι Ουσάκοφ, ο επικεφαλής του υπουργείου Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, Αλεξάντερ Νόβακ και Αλεξέι Ουλιουκάιεφ, ο γενικός διευθυντής της «Rosatom», Αλεξέι Μίλερ και Ιγκόρ Σετσίν  και ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κυρίλ Ντμιτρίεφ.



Από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεξί, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο διευθύνων σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής Σαδίκ Αρσλάν, ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου Χαμντί Κιλίτς κ. ά.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr