Η συνάντηση αρχηγών στρατού Ρωσίας- Τουρκίας- «πολύ θετική και παραγωγική»




Σεπτέμβριος 15, 2016.


Η συνάντηση των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ και της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ χαρακτηρίστηκε από στρατιωτικούς κύκλους ως πολύ θετική και παραγωγική των τελευταίων 11 χρόνων.




Παρά την αναφορά του δημοσιεύματος δεν σημειώνονται τα θέματα τα οποία απασχόλησαν τους δύο επικεφαλής, αλλά τονίζεται το καλό κλίμα της συνάντησης.



 Οι σχέσεις των δύο πλευρών στον στρατιωτικό τομέα έχουν ενισχυθεί περαιτέρω με την επίσκεψη αυτή καθώς έχει ανοίξει η θύρα για την ανάπτυξη σε μια πιο θετική κατεύθυνση στο μέλλον, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Dogan.



Η θετική αυτή εξέλιξη των δύο χωρών είναι σημαντική αφού γίνεται  εν μέσω των προβλημάτων  που υπάρχουν στη Μέση Ανατολή,  φέρνοντας μια κοινή προοπτική μετά από 11 χρόνια και δυναμώνοντας τη θέση της Τουρκίας έχοντας την υποστήριξη μια μεγάλης δύναμης στην περιοχή και δίνεται ένα καλό σημάδι θετικής επίδρασης για ό, τι θα μπορούσε να συμβεί στο εγγύς μέλλον.



«Μια άλλη σημασία για αυτήν την επίσκεψη, είναι τα περιφερειακά ζητήματα, για τα οποία τα δύο μέρη συμφώνησαν να έχουν μια κοινή πρωτοβουλία για να δώσουν λύσεις, αφού υπάρξει η σχετική διαπραγμάτευση για να φθάσουν στο σημείο αυτό», όπως σημειώνεται.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr