Αμερικανικό αναγνωριστικό αεροπλάνο κοντά στη ρωσική βάση στη Συρία




Σεπτέμβριος 3, 2016.

Περιπολικό αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού, ‘P-8A Poseidon’ πραγματοποίησε την Παρασκευή πτήση προσέγγισης των ρωσικών βάσεων που βρίσκονται στις ακτές της Συρίας, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο πηγή που παρακολουθεί τις κινήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών.




Το αμερικανικό αεροσκάφος που σχεδιάσθηκε για αναγνώριση και αναζήτηση καθώς και καταστροφή υποβρυχίων  ήταν με αριθμό στην ουρά 168761 και το διακριτικό του  VVPS02, εκτελούσε  υπηρεσία στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.



Η πορεία του αεροσκάφους ήταν κοντά στις συριακές ακτές στην περιοχή της αεροπορικής βάσης Χμέϊμιμ, όπου βρίσκεται  επικοινωνιακή ομάδα της Ρωσίας καθώς και το λιμάνι της Ταρτούς, όπου είναι  σημείο εφοδιασμού του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.



Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται  πλοία της δύναμης της μόνιμης αποστολής του Ρωσικού Ναυτικού.



Σημειώνεται ότι δεν είναι πρώτη φορά που αμερικανικό αεροσκάφος περιπολίας ‘P-8A Poseidon’ έχει προσεγγίσει τις συριακές ακτές αυτήν την εβδομάδα.



Συγκεκριμένα, στις 30 Αυγούστου, αεροσκάφος ‘P-8A Poseidon’ με αριθμό στην ουρά 168 434 και το διακριτικό κλήσης VVPS301, απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Σαρδηνίας και για μεγάλο χρονικό διάστημα διερευνούσε την περιοχή των ρωσικών βάσεων στη Συρία καθώς και την θαλάσσια περιοχή όπου αγκυροβολεί η μόνιμη δύναμη της Μεσογείου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr