Βουλγαρία: Οι Βρυξέλλες δεν θα χρηματοδοτήσουν τον συνοριακό φράχτη της




Σεπτέμβριος 19, 2016.

 Σόφια.

Κανένα μέρος της χρηματοδότησης της ΕΕ που προβλέπεται για τη Βουλγαρία δεν διατίθεται για τη δημιουργία φράχτη κατά μήκος των συνόρων της, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπέρτο.




Διευκρίνισε ότι στη χώρα αυτή κατανέμεται κονδύλι  €108 εκατομμυρίων που αναφέρεται σε επείγουσες ανάγκες για προϋπολογισμό των δαπανών μετανάστευσης, ασύλου  και εσωτερικής ασφάλειας.



Τα κονδύλια προορίζονται για τη συνοριοφυλακή, τον τεχνικό εξοπλισμό και την κατασκευή  προσφυγικών καταλυμμάτων, ανέφερε η Μπέρτο.



Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή ενέκρινε ποσό  €12 εκατομμύρια έκτακτης ανάγκης ως πρόσθετη ενίσχυση για τη Βουλγαρία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.



Στόχος των χρημάτων αυτών είναι οι καλύψεις τροφής, στέγης και φαρμάκων των προσφύγων καθώς και για τον εξοπλισμό της συνοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα εξετάσει επειγόντως  το αίτημα της Βουλγαρίας για παροχή επιπλέον κονδυλίων 52 εκατομμυρίων Ευρώ για τους ίδιους σκοπούς.



Η Ευρώπη θα βοηθήσει στη φύλαξη των βουλγαρικών συνόρων



«Χάρη στην εξαιρετική συμφωνία για την προστασία των συνόρων, Η Ευρωπαϊκή συνοριακή αστυνομία θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στη Βουλγαρία στις 6 Οκτωβρίου. Στην Μπρατισλάβα οι ηγέτες των κρατών έδειξαν ομοφωνία στο θέμα της αυστηρής φύλαξης των  εξωτερικών συνόρων και στις χώρες αυτές θα πρέπει να δοθεί βοήθεια», έγραψε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στη σελίδα του στο Facebook την επόμενη ημέρα μετά τη συνάντηση στη Μπρατισλάβα, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr