Γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών: Οι «μοναχικοί λύκοι» ανήκουν σε ομάδα Τζιχαντιστών




Σεπτέμβριος 14, 2016.

Οι γερμανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, ανακοίνωσαν  την Τετάρτη ότι η εμφάνιση ως «μοναχικών λύκων» από τους τζιχαντιστές είναι ψευδής και ότι στην πραγματικότητα υπάρχει συντονισμός με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους.




Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «πρόκειται για άτομα που φαίνονται να ενεργούν μόνα τους. Στην πραγματικότητα αυτή είναι μια ψευδής εικόνα,  γιατί καθοδηγούνται από εξωτερικό», δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), Χανς- Γκέοργκ Μάασεν, μετά τη σύλληψη τριών Σύριων μεταναστών, την Τρίτη. 


Οι συλληφθέντες φέρονται ύποπτοι για σύνδεσή τους με την τρομοκρατική οργάνωση του ισλαμικού κράτους.



«Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι «ιδιαίτερα προκλητικός για τις υπηρεσίες ασφαλείας» και συγκρίνονται όπως  λέμε στη Γερμανία με τα «κύτταρα εν υπνώσει», είπε ο Μάασεν.



Επίσης, η γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας, προειδοποιεί για τους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των τριών μεγάλων τζιχαντιστικών ομάδων με μέλη «κυττάρων εν υπνώσει» που διείσδυσαν στους καταυλισμούς στη Συρία και πέρασαν μαζί με τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.



Σύμφωνα με την υπηρεσία BFV στη Γερμανία σήμερα υπάρχουν 9.200 μέλη της σαλαφιστικής μειονότητας, οι οποίοι το 2011 ήταν 4.000 και στα μέσα του περασμένου έτους ανήλθαν στις 7.500.



Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει ότι οι τρεις αιτούντες άσυλο που συνελήφθησαν την Τρίτη, πιθανόν  είναι «κύτταρα εν υπνώσει» και έχουν δεσμούς με τρομοκράτες που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ‘agerpres.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr