Σαουδάραβας αντιφρονών: Το Ριάντ στηρίζει το ISIS μέσω διπλωματών του





Σεπτέμβριος 4, 2016.


«Η Σαουδική Αραβία βοηθάει το Daesh μέσω του Σαμέρ αλ Σαμπάν, πρεσβευτή της στη Βαγδάτη» έγραψε ο Αμπού Γιουσέφ,  πρώην επικεφαλής των πιστών στο Μεγάλο Τζαμί στο Ριάντ, στο λογαριασμό του στο Twitter.




Σύμφωνα με το ιρανικό δημοσίευμα, ο Σαμπάν υποστηρίζει το Daesh στο Ιρακ για να ευχαριστήσει τον Σαουδικό βασιλιά Σαλμάν,  προσθέτοντας ότι ο Σαμπάν προδίδει το Ιράκ με την παρουσία του στη Βαγδάτη.



Ο Αμπού Γιουσέφ κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να κόψει τις σχέσεις της με το Ριάντ, το συντομότερο δυνατόν ώστε να προλάβει περισσότερες απώλειες.



Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να αλλάξει  τον πρέσβη της στη Βαγδάτη.



«Η Βαγδάτη ζήτησε να αντικατασταθεί ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας, αλ Σαμπάν, με άλλον διπλωμάτη», έγραψε στην αραβική γλώσσα η ‘Al Sumeri News’ αναφερόμενη στις δηλώσεις του εκπροσώπου  του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμάντ Τζαμάλ.



Ο αντιφρονών της Σαουδικής Αραβίας, Αμπού Γιουσέφ,  έχει καταφύγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και ζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία κατηγορείται για υποστήριξη του ‘ισλαμικού κράτους’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr