Συρία: Τουρκικά άρματα μάχης ‘καίγονται’ από τις ρωσικές ρουκέτες (βίντεο)



Η πανοπλία τους δεν είναι αρκετά ισχυρή στα χτυπήματα


Σεπτέμβριος 12, 2016.


Αραβικά μέσα που συντάσσονται με τους τρομοκράτες, όπως είναι η «Αλ Αμάκ» δημοσιεύουν στις σελίδες τους φωτογραφίες που δείχνουν την καταστροφή των τουρκικών αρμάτων μάχης από ρωσικούς πυραύλους.




Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, τα βίντεο που παρουσιάζονται δείχνουν  τα αμερικανικά οχήματα μάχης M60T τα  οποία έχουν  υποβληθεί σε βαθύ εκσυγχρονισμό στο Ισραήλ, βάσει του σχεδιασμού (τύπου)  Sabra Mk, με στόχο να γίνουν άτρωτα στα πυρά του εχθρού.



Οι επιθέσεις γίνονται  με εκτοξευτήρες ‘Κορνέτ’ που είναι ρωσικοί. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς κατασχέθηκαν από τους τρομοκράτες του ISIS κατά την υποχώρηση του συριακού στρατού.



Ίσως μερικοί από αυτούς να τους έδωσαν οι Τούρκοι στην αντιπολίτευση της Συρίας,  γιατί παλαιότερα η Τουρκία είχε αγοράσει μια τροποποίηση των εξαγώγιμων εκτοξευτών τύπου «Корнет-Э» (Κορνέτ Ε) και μπορεί να κατέληξαν στους τρομοκράτες.






Στις 9 Σεπτεμβρίου το πρακτορείο ‘Αμάκ’ ανέφερε για την καταστροφή ενός τουρκικού άρματος μάχης από τους τζιχαντιστές. Το κέντρο του τουρκικού στρατού επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή μετά τη δημοσίευση των σχετικών πληροφοριών και το θάνατο τριών στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων από τον πύραυλο που έπληξε το άρμα μάχης M-60.



Ωστόσο, αυτό το περιστατικό δεν ήταν το μόνο. Τρεις ημέρες νωρίτερα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν άλλη απώλεια κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη». Σκοτώθηκαν δύο και τραυματίσθηκαν πέντε στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίθεσης σε άρμα μάχης του ιδίου μοντέλου.



Το περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Αλ Βάκφ, όπου τα τουρκικά άρματα μάχης με πανοπλία αντιμετώπιζαν επίθεση από τους μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr