Τουρκική παρέμβαση στον ΟΗΕ: Οι Κούρδοι του YPG θα διαμελίσουν τη Συρία




Σεπτέμβριος 19, 2016.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας  στον ΟΗΕ, Μεχμέτ Φερντέν Τσαρικτσί [Mehmet Ferden Çarıkçı], σε ομιλία του αναφέρει ότι η πολιτική  των Κούρδων του YPG στη Συρία «επιδιώκει τη δημογραφική αλλαγή με σκοπό να οδηγήσει στο διαμελισμό της Συρίας».




 Ο Τσαρικτσί σε σχετικό υπόμνημά του προς τον Paulo Sergio Pinheiro,  πρόεδρο της Διεθνούς Ανεξάρτητης Επιτροπής Έρευνας για την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, επισημαίνει ότι οι Κούρδοι της Συρίας και ιδιαίτερα οι δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων (YPG) διακατέχονται από την  ιδεολογία της τρομοκρατίας, όπως αυτή του PKK.



Ο Τούρκος πρέσβης αναφέρεται, επίσης, σε στοιχεία που επιβεβαιώνουν εγκλήματα  του καθεστώτος της Συρίας  προς τους αμάχους.



Κατηγορεί τις κυβερνητικές δυνάμεις για “χρήση χημικών όπλων κατά των πολιτών, όπως έκαναν και οι τρομοκράτες του Daesh” και επισημαίνει ότι τα εγκλήματα αυτά συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.



Αναφορικά με τους Κούρδους στη Βόρεια Συρία, ο Τσαρικτσί τονίζει ότι έχουν γίνει ενέργειες  που συνιστούν «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει αυτό να διερευνηθεί ξεχωριστά από την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών».


 Σημειώνει ότι οι Κούρδοι προσπαθούν να εκδιώξουν τον αραβικό πληθυσμό από τις περιοχές που ελέγχουν,  προκειμένου να αλλάξουν την δημογραφική κατάσταση στην περιοχή.



Η Τουρκία έχει εισβάλλει στη βόρειο Συρία από τις 24 Αυγούστου, αποκαλώντας την στρατιωτική αυτή εισβολή «Ασπίδα του Ευφράτη» με το πρόσχημα της ‘αυτοάμυνας’, όπως αναφέρεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr