Τουρκία: Το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας αντέδρασε στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης





Οκτώβριος 1, 2016.


Σχετικά με την αμφισβήτηση  της Συνθήκης  της Λωζάνης, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας έδωσε απάντηση  στον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν.



Συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου της  Κεντρικής Επιτροπής  του ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος  εξέδωσε  ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ως ‘επικίνδυνες’ και ‘προκλητικές’ της δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο  οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει συζήτηση για την κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και για τα σύνορα της Ελλάδας.



Στην ανακοίνωσή του  το ΚΚΕ αναφερόμενο στις δηλώσεις του Ερντογάν, ιδιαίτερα αυτήν την χρονική στιγμή που γίνεται προσπάθειας δρομολόγησης επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου, επισημαίνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα.



Σύμφωνα με το αριστερό κόμμα της Ελλάδας, η Τουρκία και η Ελλάδα  είναι μέρος του ΝΑΤΟ και με την επιθετική   στάση της Τουρκίας,  δεν μπορεί να υπάρξει η λεγόμενη Συμμαχία, όπως διατείνεται το ΝΑΤΟ για «ζώνη ειρήνης και ασφάλειας» κατά τη στιγμή που ο σχηματισμός του ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν εμποδίζει την επιθετική στάση της  Τουρκίας, αλλά μάλλον την υποστηρίζει.



Ο Έλληνας πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, τις χαρακτήρισε ‘επικίνδυνες’, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr