Η Μόσχα κατηγορεί τον αμερικανικό συνασπισμό για εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ




Οκτώβριος 23, 2016.



Η Μόσχα κατηγόρησε τον Διεθνή Συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Αμερικανών για αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη Ντακούκ, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Κιρκούκ, που είχαν ως  αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι την περασμένη Πέμπτη.




Αυτό ανακοινώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγο,  Ιγκόρ Κονασένκοφ.



«Στις 21 Οκτωβρίου οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν αρκετά αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού να χτυπούν με πυραύλους άμαχο πληθυσμό  στην πόλη Ντακούκ που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια του Κιρκούκ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία μας, δεν ήταν «μαχητές του ισλαμικού κράτους», αλλά μια νεκρική πομπή, την οποία εξέλαβαν, προφανώς τα μαχητικά ως φάλαγγα τρομοκρατών».



Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, «τα θανατηφόρα χτυπήματα που γίνονται σε ειρηνικούς οικισμούς  είναι παρόμοια με αυτά που καθορίζονται ως εγκλήματα πολέμου, και το κυριότερο αυτό έχει γίνει μια καθημερινή ρουτίνα για τον διεθνή συνασπισμό».



Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αεροπορικών επιθέσεων σε γάμους, κηδείες, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και ανθρωπιστικές αποστολές από τον διεθνή συνασπισμό.



Ο Κονασένκοφ δήλωσε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα μέσα και γύρω από τη Μοσούλη, από τις 17 Οκτωβρίου, που αναγγέλθηκε από την ιρακινή ηγεσία για έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Μοσούλης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr