Σκόπια: Ποινικές διώξεις κατά του Έλληνα επιχειρηματία Κοντομηνά για φοροδιαφυγή




«Ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι γνωστός στα Σκόπια από το έργο ‘Σκόπια 2014’»


Οκτώβριος 21, 2016.

Για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ και  κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, αναφέρει η τηλεόραση ‘Telma’, των Σκοπίων.


Το Γραφείο της Ελληνικής Εισαγγελίας κατέθεσε ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ‘Άλφα’ για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα κατά την περίοδο 2006-2008.



«Ο Κοντομηνάς στα Σκόπια είναι ως ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας στο έργο (του Νίκολα Γκρούεφσκι) «Σκόπια 2014», που αγόρασε οικόπεδο στην πλατεία Μακεδονίας προκειμένου να ανεγείρει  ένα μεγάλο κτήριο (Офицерски Дом) και το όνομά του είχε αναφερθεί  στο σκάνδαλο της «Magyar Telekom».



Ο Κοντομηνάς ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε την επανάληψη της έρευνας, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση από την ποινική δίωξη.



Ο Κοντομηνάς ισχυρίζεται ότι η ποινική του δίωξη είναι μια προσπάθεια για να ασκηθεί πίεση επάνω του σε αυτήν την ταραγμένη περίοδο στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τον περιορισμό των εθνικών τηλεοπτικών παραχωρήσεων.



Στην αίτησή του αναφέρει ότι ο στόχος είναι αποπροσανατολισθεί το κοινό από μια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να περιορίσει την πολυφωνία και την ανεξαρτησία των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.



Ο Κοντομηνάς απέτυχε να εξασφαλίσει παραχωρήσεις για την τηλεόραση του ‘Άλφα’ και εάν δεν υπάρξουν οποιασδήποτε αλλαγές στο νόμο των μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να σβήσει το τηλεοπτικό σήμα του.



Αυτή δεν είναι η πρώτη μήνυση για οικονομικό έγκλημα του Κοντομηνά. Ο επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας κατηγορήθηκε πριν από δύο χρόνια για συνενοχή σε τραπεζικό σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, για απάτη ξεπλύματος χρήματος, δάνεια ύψους €110 εκατομμυρίων ευρώ από το ‘ταχυδρομικό ταμιευτήριο’- ‘Поштенска банка’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr