Η Ρωσία θα επαναλειτουργήσει στρατιωτικές βάσεις της Σοβιετικής Ένωσης




Οκτώβριος 7, 2016.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει την επιστροφή των στρατιωτικών βάσεων  της Σοβιετικής Ένωσης στη χώρα, αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος της Κρατικής Δούμα, Νικολάι Πάνκοφ.




«Μελετάμε το έργο αυτό», είπε απαντώντας στην ερώτηση εάν η στρατιωτική υπηρεσία σχεδιάζει την επιστροφή των ρωσικών βάσεων σε  χώρες όπως το Βιετνάμ και η Κούβα.



Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σάιγκου, δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Κιργιζία, το Τατζικιστάν και την Αρμενία.



Στο θέμα αυτό, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tass,  ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν,  είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2014 ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια για την αποκατάσταση της βάσης Λούντρες στην Κούβα, που ασχολούνταν με υποκλοπές επικοινωνιών.



Την Παρασκευή, ωστόσο, η Κρατική Δούμα εξέτασε την επικύρωση της συμφωνίας για την  επ’ αόριστον χρήση της ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Συρία.



Το σχετικό έγγραφο υπογράφηκε στις 26 Αυγούστου στη Δαμασκό. Στο μεταξύ ο αναπληρωτής πρόεδρος της κρατικής Δούμας,  Αλεξέι Τσέπα (από το κόμμα της ‘Δίκαιης Ρωσίας’) δήλωσε ότι γίνονται  συζητήσεις για την αποκατάσταση των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη Λατινική Αμερική, την Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική.



«Πρέπει να εξετάσουμε την παρουσία μας και σε άλλες περιοχές του κόσμου», είπε ο βουλευτής.


«Πιστεύω ότι τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας συντρέχουν με την ανάκτηση των προηγούμενων κλειστών στρατιωτικών μας βάσεων στη Λατινική Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική», είπε ο Τσέπα, σύμφωνα με το Τας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr