Χαλέπι: Οι Ρώσοι έριξαν φυλλάδια στους κατοίκους για ανθρωπιστικούς διαδρόμους




«Η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν δεσμευθεί για ανθρωπιστική επιχείρηση στο Χαλέπι»


Οκτώβριος 19, 2016.


Ο αρχηγός του Ρωσικού Επιτελείου ανακοίνωσε την έναρξη της εκεχειρίας στις 8 η ώρα το πρωί της Πέμπτης στο Χαλέπι και με ρωσικά αεροσκάφη έριξαν ενημερωτικά φυλλάδια στους κατοίκους  για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, όσοι από αυτούς ήθελαν να απομακρυνθούν κατά τη διάρκεια της οκτάωρης εκεχειρίας.




Συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Ροσκούι, όπως γράφει το ‘αλ Μαγιαντίν’,  ανέφερε ότι η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν δεσμευθεί για μια ανθρωπιστική επιχείρηση στο Χαλέπι και προς ενημέρωση των κατοίκων, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων στην πόλη,  από ρωσικά και συριακά αεροσκάφη ρίχθηκαν  150.000 φυλλάδια  υποδεικνύοντας στους κατοίκους να απομακρυνθούν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας μέσα από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.



Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη θα παρακολουθούν αυτούς τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προκειμένου να αποφευχθούν προβοκάτσιες από τους τρομοκράτες. Συγχρόνως έγινε έκκληση και σε ενόπλους  αφού εκκενώσουν τα όπλα τους να βγουν από το Χαλέπι.



Είπε ακόμη, η Ρωσία πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη θα επηρεάσουν τους αντάρτες  ώστε να αφήσουν τους κατοίκους να διαφύγουν.



Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ‘αλ Μαγιαντίν’ έχουν διανοιχθεί οκτώ ανθρωπιστικοί διάδρομοι που προορίζονται για την έξοδο των αμάχων, αλλά των ενόπλων που θέλουν να αποχωρήσουν από την πόλη.



Οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη του Χαλεπίου, προκειμένου να το ελευθερώσουν από τους τρομοκράτες.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr