Βουλγαρία: Ο Καρακατσάνοφ απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση Μπορίσοφ




Οκτώβριος 16, 2016.

Σόφια.


«Το Πατριωτικό Μέτωπο θα αποσύρει την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, εάν υπάρξει πρόθεση να αυξηθούν πάνω από 35 τα βουλγαρικά  εκλογικά τμήματα στην Τουρκία».




Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο Κανάλι 3 της Βουλγαρίας, αμέσως μετά τις δηλώσεις του κόμματος GERB του Μπόικο Μπορίσοφ, ότι θα εισηγηθούν επείγουσες αλλαγές στον Εκλογικό Κώδικα, αλλαγές που πιθανόν προβλέπουν  την κατάργηση του κανόνα για 35 εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό.



Ο Καρακατσάνοφ διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται σε εκλογικά τμήματα των χωρών μελών της ΕΕ, αλλά σε αυτά της Τουρκίας.



«Εάν δημιουργηθούν και άλλα εκλογικά  τμήματα στην Τουρκία (για Βουλγάρους τουρκικής καταγωγής) αυτό θα σημάνει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στην ψηφοφορία και φυσικά μια συμφωνία μεταξύ του GERB και του φιλοτουρκικού κόμματος  και φυσικά με τον Ερντογάν, τότε εμείς αποχωρούμε», είπε Καρακατσάνοφ.



Το βολγαρικό κόμμα  VMRO είναι μέρος του Πατριωτικού Μετώπου που έχει συνασπισθεί με το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ – GERB για το σχηματισμό της βουλγαρικής κυβέρνησης.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr