Πρόεδρος Σκοπίων: Οι εκλογές δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση




Οκτώβριος 2, 2016.


«Οι πρόωρες εκλογές δεν θα βοηθήσουν στην απεμπλοκή της διαδικασίας ένταξης στης χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μόνο με την ένταξη σε αυτούς τους δύο διεθνείς οργανισμούς θα μπορέσουμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ.




Τα σχόλια αυτά έγιναν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, ο οποίος δεν παρέλειψε να επικρίνει ‘γειτονική χώρα’ για τη στάση της.



Σύμφωνα με τον ίδιο ο αποκλεισμός της FYROM από την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση είναι μια σημαντική αιτία της μόνιμης πολιτικής κρίσης, η οποία κορυφώθηκε  το περασμένο έτος.



«Μόνο με το άνοιγμα της  ευρωπαϊκής πολιτικής στην  FYROM, ο πολίτες  της θα βγουν από φαύλο κύκλο των πολιτικών κρίσεων και της δυσπιστίας», πρόσθεσε ο Ιβάνοφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.



Ουσιαστικά, ο πρόεδρος των Σκοπίων επανέλαβε τις θέσεις τις οποίες είχε διατυπώσει και στην ομιλία του  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πριν μερικές ημέρες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr