Σκόπια: «Η Μόσχα υποστηρίζει την εκλογή του Γκρούεφσκι»





Οκτώβριος 20, 2016.

Η μεγάλης κυκλοφορίας, κροατική εφημερίδα «Jutarnji List», σε άρθρο αναλυτή επισημαίνει τη ρωσική επιρροή για απόπειρα αποσταθεροποίησης του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.




Σύμφωνα με το ‘Ina-online που επικαλείται την εφημερίδα αυτή, το κράτος των Σκοπίων παραμένει ακόμη απροσδιόριστο και αυτό οφείλεται στη διαφορά του ονόματος που έχει με την Ελλάδα, μια διαφορά που εδώ και αρκετούς μήνες έχει πάψει κάθε διαπραγμάτευση.



«Οι πρόωρες εκλογές στα Σκόπια που θα διεξαχθούν στις 11 Δεκεμβρίου, δεν φαίνονται να φέρνουν λύση», σημειώνει η εφημερίδα.



Ο αρθρογράφος- αναλυτής, επισημαίνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει διαιρέσεις με τις αντικρουόμενες στάσεις του σλαβικού στοιχείου  και τις επιλογές των Αλβανών.


«Και εδώ η Ρωσία  μπορεί να έχει έναν ηγετικό ρόλο, αφού είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο οποίος με την απόφασή του για αναστολή των διώξεων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές προκάλεσε κρίση στη χώρα.



Από την άλλη πλευρά, οι Βρυξέλλες τίθενται με την πλευρά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν, Ζάεφ», σημειώνει χαρακτηριστικά η κροατική εφημερίδα, δίνοντας το στίγμα των επιλογών Ευρώπης και Ρωσίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr