Ρωσία: Υπεγράφη με την Τουρκία η διακυβερνητική συμφωνία για την «τουρκική ροή»




Трубы для строительства Турецкого потока


Οκτώβριος 10, 2016.


Κωνσταντινούπολη- από το Ria Novosti.



Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου « τουρκική ροή» ( ‘τουρέτσκι πατόκ’- "Турецкий поток").




Οι υπογραφές τέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας-  με την παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ταγίπ Ερντογάν-  από τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας,  Μπεράτ Αμπαϊράκ.



Σύμφωνα με το πλαίσιο των συζητήσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν σχετικά με τις τιμές  του φυσικού αερίου που λαμβάνει η Τουρκία.



Ο Ερντογάν, με τη σειρά του, τόνισε ότι οι εργασίες για την ‘τουρκική ροή’ θα πρέπει να επιταχυνθούν.



Όπως έχει ήδη αναφερθεί από τον επικεφαλής της ‘Gazprom’, Αλεξέι Μίλερ, η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο γραμμών του αγωγού φυσικού αερίου κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα και με δυναμικό κάθε γραμμής περισσότερων από 15 δισεκατομμύρια μέτρα φυσικού αερίου.



Σύμφωνα με το σχέδιο, η πρώτη γραμμή θα εξυπηρετεί και τους Τούρκους καταναλωτές. Η δεύτερη γραμμή έχει σχεδιασθεί αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά η κατασκευή της είναι δυνατή μόνο μετά την παραλαβή των σχετικών εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η Μόσχα.



Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το διπλό έργο θα πρέπει να κατασκευασθεί πριν από το Δεκέμβριο του 2019.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr