Ιράκ: «Για πρώτη φορά Πεσμεργκά και ιρακινός στρατός πολεμούν μαζί»



"Πρώτη φορά οι Ιρακινοί στρατιώτες και οι πεσμεργκά μαζί...", έχει τίτλο το τούρκικο δημοσίευμα



Οκτώβριος 18, 2016.

Καθώς η επιχείρηση στη Μοσούλη βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί και ο πρωθυπουργός Νετσερβάν Μπαρζανί, μαζί με διοικητές του ιρακινού στρατού, επισκέφθηκαν στρατόπεδα των Πεσμεργκά που είναι έτοιμοι να επιτεθούν στους τρομοκράτες τους ‘ισλαμικού κράτους’.




Σε συνέντευξη Τύπου, γράφει το τουρκικό πρακτορείο DHA, ο Μασούντ Μπαρζανί  δήλωσε ότι σήμερα είναι μια κρίσιμη καμπή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ότι η κουρδική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Βαγδάτη και μίλησε για το σχεδιασμό των επιχειρήσεων με τον Ιρακινό πρωθυπουργό.



Για πρώτη φορά είπε τα ιρακινά στρατεύματα μαζί με τις δυνάμεις πεσμεργκά  δίνουν το αίμα τους σε έναν κοινό σκοπό, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



«Η σημερινή επιχείρηση είναι επιτυχής, επειδή ετοιμάστηκε με συντονισμό των ιρακινών δυνάμεων και των πεσμεργκά. Διανύουμε μια ιστορική ημέρα των πεσμεργκά έπειτα από τις νίκες στο Κομπάνι (Άιν αλ Αράμπ) και στο Σιντζάρ (πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν), όπου καταστρέψαμε τους τρομοκράτες του Daesh. Κινούμαστε τώρα με τον ιρακινό στρατό για να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και στη Μοσούλη», είπε.



Πρόσθεσε: 


Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Μοσούλη σε ένα άλλο Χαλέπι. Ελπίζουμε ότι η Μοσούλη θα σωθεί και θα τελειώσει η τρομοκρατία του ‘ισλαμικού κράτους’. Οι κάτοικοι πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις πεσμεργκά και στον ιρακινό στρατό και δεν θα πάθουν κανένα κακό. Θα τους σώσουμε από την τυραννία και θα τους επιτρέψουμε να ζήσουν σε ασφάλεια».




Η συμμετοχή του τουρκικού στρατού





Σε ερώτηση δημοσιογράφου  προς τον πρόεδρο Μασούντ Μπαρζανί ένα τελικά θα δοθεί λύση στο αίτημα της Τουρκίας που επιδιώκει να ενταχθεί  στην επιχείρηση της Μοσούλης, δήλωσε «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συμφιλίωση μεταξύ της Βαγδάτης και της Άγκυρας. Εάν θέλει η Άγκυρα να συμμετάσχει στην επιχείρηση θα πρέπει πρώτα να διαπραγματευθεί με την Βαγδάτη», είπε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr