Ο Λαβρόφ στην Αθήνα αρχές Νοεμβρίου




Φωτό αρχείου


Οκτώβριος 9, 2016.



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου.



Αυτό αναφέρθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται  τον υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, ο οποίος προετοιμάζει αυτήν την επίσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ιζβέστια’.



«Υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και με τον συνάδελφό μου- Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Συζητήσαμε το πλήρες φάσμα των ρωσο-ελληνικών σχέσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομική  κατάσταση στην Ευρώπη, όσον αφορά τις κυρώσεις δεν είναι εύκολη. Τόσο η Μόσχα, όσο και η Αθήνα, ενδιαφέρονται για αυτές γιατί και οι δύο έχουν υποστεί τις επιπτώσεις των οικονομικών σχέσεων. Είμαστε έτοιμοι για ανάπτυξη επενδύσεων και της συνεργασίας» είπε ο Μοσκόφ.



Πρόσθεσε:

«Βασικό μου έργο αυτήν τη στιγμή είναι η προετοιμασία της προσεχούς επίσκεψης κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου στην Ελλάδα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ», είπε ο Μεσκόφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο,  θα συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας και διεθνή θέματα, όπως  η κατάσταση στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr