Οι Κούρδοι Συρίας κατηγορούν την Τουρκία για εθνοκάθαρση




Οκτώβριος 28, 2016.
Εκπρόσωποι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατηγόρησαν την Τουρκία για μεθόδευση εθνοκάθαρσης στη βόρεια Συρία και καλούν τη διεθνή κοινότητα για διερεύνηση των γεγονότων.



 Επιπρόσθετα, κατηγορούν, την Τουρκία ότι βομβαρδίζει τις θέσεις τους, ενώ πολεμούν κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.



Οι εντάσεις μεταξύ των δυνάμεων των Κούρδων και των ανταρτών- που υποστηρίζονται από την Τουρκία,  συνεχίζονται να αυξάνουν μετά τις δηλώσεις Τούρκων ηγετών ότι προτίθεται να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ και την Μανμπίτς (Ιεράπολη) στη βόρεια Συρία.



Πρόσφατα είχαν ανακοινώσει τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον βομβαρδισμό κουρδικών θέσεων από τον τουρκικό στρατό κοντά στο Τελ Ριφάν στην Αφρίν και βόρεια του Χαλεπίου.



«Η Τουρκία με τις πολιτοφυλακές της έσπρωξε τον πληθυσμό της πόλης του Αλ Ράι και των γύρω χωριών, εκτοπίζοντας χιλιάδες ανθρώπους  και απαγορεύει την επιστροφή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Κούρδων, Σιρβάν Νταρουίς. 



«Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τις δυνάμεις μας για την εθνοκάθαρση, αλλά αυτοί διαπράττουν εγκληματικές πράξεις».



Επίσης,  ο Κούρδος εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, είναι ‘ιδεολογικά τζιχαντιστές’ και αποτελούν αντίγραφο του ‘ισλαμικού κράτους’.



Αυτές οι ομάδες συνδέονται με το Ισλαμικό Κίνημα του ‘Αχράρ αλ Σαμ’ και την «Ντζαμπχάτ αλ Νούσρα» στην Ιντλίμπ», είπε ο Νταρουίς.



«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να επισκεφθεί την πόλη Αλ Ράι και τη γύρω περιοχή, να διερευνήσει τα εγκλήματα αυτά. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πιο σοβαρός και να ασχοληθεί με την ιδεολογία της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», τόνισε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr