Κι άλλο ρωσικό πολεμικό πλέει για τη Συρία- αφού 'πιάσει' πρώτα Πειραιά




Οκτώβριος 29, 2016.

Το περιπολικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ‘Σμετλίβι’ [Сметливый] που βρίσκεται υπό τις εντολές του   πλοιάρχου Γ' βαθμού, Σεργκέι Σαβτσενκόβ, απέπλευσε από τη Σεβαστούπολη και κατευθύνθηκε προς το Βόσπορο με προορισμό τις ακτές της Συρίας, με πρώτη, όμως,  προσέγγιση στο ελληνικό λιμάνι του Πειραιά.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το  'Σμετλίβι’ στον Πειραιά θα συμμετάσχει στις διαπολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του έτους Ρωσίας - Ελλάδας  που θα λάβουν χώρα από τις 31 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. Στις 2 Νοεμβρίου  το ρωσικό πολεμικό θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.




Την παραμονή το απόπλου του, σύμφωνα με το σχέδιο ασκήσεων, το ‘Σμετλίβι’ προέβη σε ασκήσεις σε θαλάσσιο χώρο της Μαύρης Θάλασσας, με εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων  με στόχους τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα.

 
Το πλήρωμα εξασκήθηκε σε μεθόδους αντι-σαμποτάζ και εργάσθηκε για τη διερεύνηση ναρκοπεδίων και ελέγχου πολλαπλών ζημιών.



Επί του σκάφους, βρίσκεται μια ειδική ομάδα αντι - τρομοκρατικών δραστηριοτήτων  από μια ταξιαρχία πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Ντμίτρι Ούσκοφ.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr