Ερντογάν στη Ριζούντα: «Προχωράμε στην Νταμπίκ, κανείς δεν μας σταματά»




Οκτώβριος 15, 2016.

Ριζούντα- Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του κατά την τελετή έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους στο «Πανεπιστήμιο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» που φέρει το όνομά του,  τόνισε ότι ο τουρκικός στρατός θα καταλάβει τη συριακή πόλη Νταμπίκ.




Επεσήμανε ότι ο στρατός ελέγχει τώρα 5 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Συρία και στοχεύει να εξαλείψει πλήρως την τρομοκρατία από το βόρειο μέρος της χώρας αυτής που συνορεύει με την Τουρκία.



Ανέφερε ακόμη ότι θα ανεγείρει δύο μνημεία, ένα στην Άγκυρα και ένα στην Κωνσταντινούπολη για τη νίκη στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπου θα αναγράφονται «τα ονόματα των μαρτύρων».



Αναφερόμενος στη Μοσούλη δήλωσε ότι σε μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Daesh, εφόσον η Τουρκία εμποδιστεί από τις συμμαχικές δυνάμεις να συμμετάσχει σε αυτή,  δεν θα επιτρέψει κατά την απελευθέρωσή της,  άλλες τρομοκρατικές δυνάμεις να κυριαρχήσουν εκεί (υποδηλώνοντας τους Κούρδους της περιοχής).
Πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να φύγει από την τουρκική βάση 'Μπασίκα' στο  βόρειο Ιράκ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr