Οι δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης




Οκτώβριος 18, 2016.

Τα μέσα ενημέρωσης του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, σχολιάσαν τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Έδεσσα, από όπου απηύθυνε μήνυμα προς τα Σκόπια.



Αναφέρει σχετικά η τηλεόραση Telma των Σκοπίων: 


«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνεχίζει τη ριζοσπαστική ρητορική για τη χώρα μας παρά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Ο Παυλόπουλος δεν ξέχασε να επαναλάβει το γνωστό ρεφραίν του ότι «η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελληνική», αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Έδεσσα».



Η Τηλεόραση ‘Kanal 5’αναφέρει: 


«Μαζί με τις νέες επιθέσεις προς τη χώρα μας, ο Παυλόπουλος επανέλαβε αρκετές φορές ότι η πόλη  (Έδεσσα) είναι συνδεδεμένη  με τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας, επέλεξε μάλιστα να δηλώσει προς το κοινό τι σημαίνει η ονομασία ‘Έδεσσα’.


«Η Έδεσσα, είναι η Πόλη των Υδάτων, με τους δώδεκα καταρράκτες της να ρέουν δυνατά και ακατάπαυστα όπως και η ιστορία της. Από εκεί και η φρυγική ρίζα του ονόματός της «Wedes», που σημαίνει «πύργος» ή πόλη μέσα στο νερό, καθώς και η μεταγενέστερη παράλληλη ονομασία της «Βοδενά», από τη σλαβική λέξη «Voda», που επίσης σημαίνει νερό».


Η τηλεόραση ‘Sitel’, στην ηλεκτρονική της έκδοση σημειώνει: 


«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε για άλλη μια φορά τη θέση του ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.


-Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική, είπε ο Παυλόπουλος σε ομιλία του στην Έδεσσα, όπου έγινε επίτιμος δημότης.


«Κατηγόρησε πάλι  τη χώρα μας για αλυτρωτικές διεκδικήσεις και ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία», όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr