«Οι Κούρδοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τους Αρμένιους πριν από έναν αιώνα»




Οκτώβριος 6, 2015.

Για να κατανοήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Τουρκία, θα πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή πριν από την Γενοκτονία των Αρμενίων, στις αρχές του περασμένου αιώνα.




Αυτό δήλωσε  κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ στην Ουάσιγκτον, ο Τούρκος βουλευτής αρμενικής καταγωγής, μέλος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Κάρο Παϊλάν.



Οι Αρμένιοι στο παρελθόν αντιπροσώπευαν  το 20% του πληθυσμού της Τουρκίας, σήμερα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 0,1%. Εμείς επιζήσαμε της γενοκτονίας και γεννηθήκαμε από  μια οικογένεια που έχει βιώσει τη γενοκτονία», είπε σύμφωνα ο βουλευτής στη «Φωνή της Αμερικής», όπως γράφει το κουρδικό δημοσίευμα.



Ο Παϊλάν σημείωσε ότι τα ατιμώρητα εγκλήματα δημιούργησαν νέες παραβιάσεις,  και οι Κούρδοι στην Τουρκία σήμερα, βρίσκονται σχεδόν στην ίδια κατάσταση με τους Αρμένιους πριν από έναν αιώνα.



Σήμερα η Τουρκία με την σημερινή εξουσία της επιστρέφει πάλι στην ιδεολογία του Σουλτάνου, είπε ο Παϊλάν.

«Πριν από εκατό χρόνια κατέστρεψε τους Αρμενίους με την ίδια ιδεολογία- την κεντρική, την απάνθρωπη και την άκαρδη ιδεολογία- τώρα είναι εναντίον των Κούρδων και όλων των δημοκρατών πολιτών.


Σήμερα βλέπουμε, τον Ερντογάν να κατηγορεί όσους τον επικρίνουν και τους αποκαλεί όλους τρομοκράτες. Λέει ότι θα συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο μέχρις ότου καταστρέψει και «τον τελευταίο τρομοκράτη» και κάθε μέρα σκοτώνονται 30 με 40 άτομα εξαιτίας αυτής της πολιτικής», είπε ο βουλευτής.



Ο Παϊλάν πρόσθεσε ότι στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του, ο Ερντογάν, σύμφωνα με εισηγήσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου,  προσπάθησε να ανακηρύξει τον εαυτό του ηγέτη του Σουνιτικού Κόσμου, αλλά αυτό δεν έγινε και ο Νταβούτογλου απολύθηκε.



Σήμερα, ο Ερντογάν άλλαξε τακτική, προσπαθεί να ενώσει τους Τούρκους εθνικιστές, αυτό οδηγεί σε επιδείνωση των συναισθημάτων στη χώρα καθώς και στις γειτονικές χώρες, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr