Σκόπια: Επικεφαλής αλβανικών κομμάτων σε διαβούλευση στην αμερικανική πρεσβεία




Οκτώβριος 5, 2016.


Οι επικεφαλής των δύο κύριων αλβανικών κομμάτων στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, του DUI και του DPA πήγαν σήμερα στην αμερικανική πρεσβεία.




Η συνάντηση έγινε μετά τη χθεσινή ψηφοφορία σε προτάσεις για τροποποιήσεις στο νόμο για το Ειδικό Δικαστήριο  και για την προστασία των μαρτύρων, που όμως δεν εγκρίθηκε.  



Το Ειδικό Δικαστήριο εφαρμόσθηκε μετά τη συμφωνία του Πάρζινο, (συμφωνία των πολιτικών αρχηγών), στην οποία ως εγγυητής ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες.



Χθες υπήρξε άμεση παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ με μια ανακοίνωση που έλεγε:
Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των συμφωνιών  που αναφέρονται σε αυτή του Πάρζινο για να εξασφαλισθούν αξιόπιστες εκλογές και η ομαλή λειτουργία του Γραφείου της Ειδικής Εισαγγελέως και των ανεξάρτητων παρατηρητών από τα μέσα ενημέρωσης».



Το κυβερνών κόμμα προσπάθησε να θέσει περιορισμούς στην έρευνα για τα μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα και τη διαφθορά, αλλά δεν τα κατάφερε αφού τα αλβανικά κόμματα αρνήθηκαν την παροχή του ψήφους τους στο κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι.



Οι Αλβανοί πολιτικοί των Σκοπίων πιστεύουν ότι σκοπός του Ειδικού Δικαστηρίου είναι να προβεί σε μια ανεξάρτητη έρευνα που θα παρέχει αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr