Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κατηγόρησε την Τουρκία για προβοκάτσια





Οκτώβριος 30, 2016.

Σε συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η Τουρκία δεν κατάφερε να εμποδίσει τη συνέχιση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος.




Αυτό δήλωσε ο υπουργός εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας την τουρκική πλευρά για προκλήσεις και προσπάθειες δημιουργίας ‘κλίματος αστάθειας’ στην περιοχή, γράφει το RIA Novosti .



«Θέλω να συγχαρώ την ελληνική στρατιωτική και διπλωματική αντιπροσωπεία μας στις προσπάθειες στο ΝΑΤΟ, που κορυφώθηκαν με την επιτυχή στήριξη των ελληνικών θέσεων για τη συνέχιση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, παρά την άρνηση της Τουρκίας» φέρεται να είπε ο Καμμένος μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών.



 «Είναι σημαντική η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή,  εκτός από αυτό είναι ένας  αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η ροή των προσφύγων, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ βοήθησαν να μην γίνουν δεκτές οι τουρκικές προκλήσεις με παραβίαση των διεθνών κανόνων και της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος αστάθειας μεταξύ των δύο μελών της συμμαχίας», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση της ελληνικής πλευράς βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.

«Εμείς οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Καθώς η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας για ολόκληρη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, καθώς και με τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις με τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αποτελούμε ένα προπύργιο σταθερότητας στο μέλλον της Μεσογείου», τόνισε ο Καμμένος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Αυτή τη στιγμή σταθμεύει μια ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τους μεταφορείς λαθρομεταναστών και τις παραχωρεί στην Ελλάδα και την Τουρκία, βοηθώντας στο συντονισμό των προσπαθειών των χωρών αυτών και της ΕΕ στο σύνολό τους.



Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να συνεχίσουν να βοηθούν την ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης προς την ΕΕ από το Αιγαίο Πέλαγος. 



Σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη στις κοινές προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και την Τουρκία, η ροή των μεταναστών έχει μειωθεί σημαντικά.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr