Ο αμερικανικός Συνασπισμός ζητά πληροφορίες από τους Ρώσους για θανάτους αμάχων στο Ιράκ




Οκτώβριος 29, 2016.



Ο αμερικανικός διεθνής συνασπισμός κάλεσε τις ρωσικές αρχές να τους παραχωρήσουν περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την αεροπορική επίθεση στο νότιο τμήμα της Μοσούλης, προκειμένου να προχωρήσει σε έρευνα για τους βομβαρδισμούς από τους οποίους υπήρξαν  δεκάδες θύματα αμάχων, όπως  ανακοίνωσε  Ρώσος αξιωματούχος.




Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Κύριων Επιχειρήσεων, του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ρουντσκόι, περισσότεροι από 60 άμαχοι σκοτώθηκαν  και 200 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε γειτονιές της Μοσούλης και στην γύρω περιοχή κατά τις τελευταίες ημέρες.



Ο Ρουντσκόι ανέφερε, επίσης, ότι η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στις 21 Οκτωβρίου χτύπησε ένα σχολείο θηλέων στο νότιο μέρος της  ιρακινής πόλης, Μοσούλη.  



« Όσον αφορά την τελευταία αυτή αναφορά για τις απώλειες αμάχων, νότια της Μοσούλης … είναι πολύ μεγάλη περιοχή. Λαμβάνουμε υπόψη όλες τις υποθέσεις για απώλειες αμάχων, όμως θα χρειαστούμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για να καθορίσουμε τα αεροπλάνα του συνασπισμού που συμμετείχαν στο υποτιθέμενο περιστατικό.

 Εάν οι ρωσικές  έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υπόθεση, τους ενθαρρύνουμε να τις μοιρασθούν μαζί μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε σχετικά έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού.



Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Συνασπισμός έχει στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απωλειών αμάχων.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr