Σκόπια: «Δηλαδή, κλέβουμε από την Ελλάδα και όχι από την βουλγαρική ιστορία;»




Οκτώβριος  20, 2016.

Η ηγεσία του βουλγαρικού κράτους κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών δεν αντέδρασε στις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική», σε τελετή στην Έδεσσα, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο την εφημερίδα των Σκοπίων ‘Ντνέβνικ’.




«Στο ότι δηλαδή εμείς  κλέβουμε από την Ελλάδα και όχι από τη βουλγαρική ιστορία», όπως σημειώνει  η εφημερίδα των Σκοπίων «Dnevnik» που σημειώνει ότι «τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ δεν μπορούν να συμφωνήσουν  ποιους κλέβουν οι Ψευδομακεδόνες».



Η στάση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού μεταξύ των Βουλγάρων πολιτικών, εμπειρογνωμόνων και άλλων φορέων υπάρχει σύμπνοια απόψεων ότι οι μη ελληνικοί πληθυσμοί που ζουν στη Μακεδονία του Αιγαίου (Μακεδονία) έχουν βουλγαρικό εθνοτικό χαρακτήρα. (Δηλαδή αυτοί που διατείνονται ότι είναι Σλάβοι της Μακεδονίας ή Μακεντόνσκι, είναι απλά Βούλγαροι).



«Μια τέτοια άποψη του βουλγαρικού χαρακτήρα του πληθυσμού είναι γνωστή, αφού όταν ομιλούν για «μακεδονικό» πληθυσμό στην FYROM, εννοείται ότι πρόκειται για έναν λαό (βουλγαρικό)  που ζει σε δύο χώρες», γράφει το δημοσίευμα.



Η Βούλγαροι λειτουργοί και ιδιαίτερα ο πρόεδρος, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, εξέφρασε μέχρι τώρα τις επίσημες βουλγαρικές θέσεις, ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια «κλέβουν τη βουλγαρική ιστορία».



Σε μία από τις συναντήσεις του Πλεβνέλιεφ με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, υπήρξε το βουλγαρικό αίτημα «να σταματήσει η χειραγώγηση και η ιδεολογοποίηση της ιστορίας στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, όπως σημειώνει το ‘dnes.bg.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr