Σκόπια: «Ο Παυλόπουλος θα υπερασπισθεί την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας»




«Παυλόπουλος: Θα υπερασπισθώ την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας», είναι τίτλος του δημοσιεύματος

Οκτώβριος 23, 2016.



«Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, και πάλι προέβη σε προκλητικές δηλώσεις για τη Μακεδονία, αυτή τη φορά από την Θεσσαλονίκη,  σε μήνυμά του δήλωσε ότι θα υπερασπισθεί την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας και ότι ‘κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει πράγματα που δεν του ανήκουν’», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει: 




Ο Παυλόπουλος μίλησε για την αναγκαιότητα της υπεράσπισης της αναγνωρισμένης  ελληνικής ταυτότητας της Μακεδονίας και αναφέρθηκε  σε παραχαράκτες και σε αυτούς που θέλουν να οικειοποιηθούν την ελληνική ιστορία, κατά τη διάρκεια τελετής ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη στο Δήμο Δέλτα, σύμφωνα με τον «Γκρικ Ρεπόρτερ», σημειώνει το δημοσίευμα.



«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιείται πράγματα που δεν του ανήκουν. Δεν είναι δυνατόν να γράφουν ιστορικά γεγονότα που δεν έγιναν ποτέ στην ιστορία τους, κλέβοντας από τους άλλους. Τείνω χείρα φιλίας προς τους γείτονές μας, αλλά ποτέ δεν θα παραδώσουμε σε άλλους ό, τι μας ανήκει», είπε ο Παυλόπουλος.



Στη Χαλάστρα έγινε εορτασμός της 104ης επετείου από την απελευθέρωσή της το 1912, που επέτρεψε τον ελληνικό στρατό να εισέλθει στη Θεσσαλονίκη πριν από τον βουλγαρικό στρατό.



Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρόσθεσε ότι θα κάνει ό, τι μπορεί για την υπεράσπιση της ελληνικής ταυτότητας της Μακεδονίας με βάση την ιστορία,  τη διεθνή  και την ευρωπαϊκή  νομοθεσία.



Πριν από λίγες ημέρες έστειλε ένα παρόμοιο μήνυμα από την Έδεσσα, όπου επέκρινε τον αλυτρωτισμό (των Σλάβων των Σκοπίων) και την κλοπή της ελληνικής ιστορίας, γράφει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr