Ποπόσκι σε Παυλόπουλο: «Εάν η Ελλάδα θέλει να μιλά για το δίκαιο ας σεβαστεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης»




Οκτώβριος 19, 2016.
 « Όπως όλοι έτσι και εμείς μιλάμε για το σεβασμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τις ελληνικές αρχές,  είναι καλό να αρχίσει να συμμορφώνεται με την απόφαση του



Διεθνούς Δικαστηρίου του 2011», είπε σε δηλώσεις του ο Νίκολα Ποπόσκι, υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αντιδρώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου.



«Χωρίς αυτό, οποιαδήποτε αναφορά δικαίου αποτελεί  αυτοαναίρεση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.



«Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική», είπε χθες στην Έδεσσα ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και απείλησε τις αρχές των Σκοπίων ότι με αλυτρωτικές διεκδικήσεις δεν πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ, επειδή παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές αρχές.



Επίσης, αντέδρασε και ο Σκοπιανός Γιώργος Παπαδάκης, που είναι εκπρόσωπος του σλαβικού φορέα στην Ελλάδα ‘Ουράνιο Τόξο’ και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA) κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι, τον βουλευτή Αντόνιο Μιλοσόσκι, τον διπλωματικό εκπρόσωπο των Σκοπίων στην Αθήνα, Ντάρκο Ανγκέλοφ καθώς και τον πρέσβη Αντρέι Λεπαβτσόφ να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο.



«Θα απαντήσει κανείς από την Ψευδομακεδονία στις δηλώσεις Παυλόπουλου», είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr