Πέντε Σκοπιανοί απελάθηκαν από την Ιταλία λόγω σχέσεων με ριζοσπαστικό Ισλάμ




Οκτώβριος 3, 2016.


Πέντε πολίτες  των Σκοπίων που ζούσαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ιταλία, απελάθηκαν από τη χώρα λόγω σχέσεων με το ‘ισλαμικό κράτος’ και δραστηριοτήτων τους για ενθάρρυνση σε ‘τζιχάντ’ καθώς και σχέσεις τους με ριζοσπάστες ισλαμιστές 



των Βαλκανίων, αναφέρει σκοπιανό δημοσίευμα, επικαλούμενο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.



Πρόκετια για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εκδόθηκε απόφαση  του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ανγκελίνο Αλφάνο, για απέλαση από τη χώρα λόγω  κινδύνου για την εθνική ασφάλεια.



Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» σημειώνει ότι η αστυνομία εδώ και δύο χρόνια  παρακολουθούσε  τους πολίτες των Σκοπίων μέσα από το κοινωνικό δίκτυο Facebook και όταν άρχισαν να δημοσιεύουν βίντεο και έγγραφα για την υποστήριξη του ισλαμικού κράτους επενέβησαν.



Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τους Σκοπιανούς για τρομοκρατία, αλλά τα συλλεχθέντα στοιχεία  ήταν ανεπαρκή για ένα κατηγορητήριο και αποφάσισαν να τους απελάσουν ως προληπτικό μέτρο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα , τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο και βρίσκονται, ήδη, καθ’ οδόν προς τα Σκόπια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr