Σύσκεψη στην Άγκυρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής του Πενταγώνου




Οκτώβριος 21, 2016.

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε η συνάντηση μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπινάλι Γιλντιρίμ, και του Αμερικανού επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, Άστον Κάρτερ.




Η συνάντηση έγινε στο παλάτι «Çankaya» και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Στη σύσκεψη παραβρίσκονταν ο Τούρκος υπουργός  Άμυνας Φικρί Ισίκ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου Φουάτ Οκτάι και ο  πρέσβης των ΗΠΑ, Τζον Μπας.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει φθάσει στο τελικό στάδιο. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα συνεχισθεί «η καταπολέμηση κατά της συριακής τρομοκρατίας του PYD/YPG που αποτελεί επέκταση του PKK, έξω από τα τουρκικά σύνορα και ότι οι κουρδικές αυτές ομάδες απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.



Ο Γιλντιρίμ δήλωσε ακόμη ότι επεσήμανε στον Αμερικανικό υπουργό Άμυνας ότι η Τουρκία δεν προτίθεται  να μείνει έξω από τις εξελίξεις  στο Ιράκ και ιδιαίτερα στη Μοσούλη.


Ο Άστον Κάρτερ, εστίασε τις δηλώσεις τους  στη  φιλική σχέση των ΗΠΑ με την  Τουρκία  και τόνισε ότι θεωρεί τη χώρα αυτή ως σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Sabah.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr