Σκόπια- Ελλάδα: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για το φυσικό αέριο





Οκτώβριος 14, 2016.

Σκόπια.

Η ‘MER Ad Σκόπια’ που διαχειρίζεται τους ενεργειακούς πόρους και η ελληνική εταιρεία ΔΕΣΦΑ, υπέγραψαν σήμερα στα Σκόπια,  μνημόνιο συμφωνίας για την κατασκευή της γραμμής  διασύνδεσης 



 για τη μεταφορά του φυσικού αερίου  από τη Νέα Μεσήμβρια της Μακεδονίας,  μέχρι την πόλη Στιπ  του νοτιοσλαβικού κράτους.



Πρόκειται για μια γραμμή μήκους περίπου 160 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της σκοπιανής εταιρείας Κρίστε Μιλοντίνοφ, ο αγωγός θα έχει διάμετρο 700 χιλιοστά, πίεση 54 έως 65 bar και ετήσια δυναμικότητα μεταφοράς πάνω από ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.



Ο διευθυντής του ελληνικού φορέα για τη μεταφορά φυσικού αερίου, Σωτήρης Νίκας, δήλωσε ότι η ενέργεια είναι μια γέφυρα που συνδέει τους ανθρώπους και τις χώρες.



Ο Έλληνας πρέσβης στα Σκόπια, Δημήτρης Γιανακάκης, με την υπογραφή του μνημονίου αυτού, τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που πραγματοποιούνται μέσω των μέτρων για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr