Σκοπιανή Dnevnik: Πρόκληση από την Ελλάδα- Πάλι ο Παυλόπουλος για τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας




Οκτώβριος 26, 2016.

Σκόπια.
 
«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έχει προφανώς προαποφασισμένη ατζέντα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, αφού υπενθυμίζει συνέχεια την αμετακίνητη  θέση της Ελλάδας  και αποφασιστικά την παρουσιάζει σε κάθε μία από τις δημόσιες εμφανίσεις του», γράφει η σκοπιανή Ντνέβνικ.



Συνεχίζει: 



«Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Παυλόπουλος και πάλι μίλησε για τον «ελληνικό χαρακτήρα» της Μακεδονίας, αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του «Αγίου Δημητρίου» με την ευκαιρία της ομώνυμης γιορτής και της επετείου από την απελευθέρωση της πόλης».



«Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην Ιστορία του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας, και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας», είπε.



Ο Παυλόπουλος το περασμένο έτος στη Θεσσαλονίκη προέβη σε παρόμοια δήλωση, όπου μίλησε για «τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας».



Πριν από οκτώ ημέρες στην Έδεσσα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είπε ότι «η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική» και αρκετές ημέρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» και ότι θα κάνει «τα πάντα για να υπερασπισθεί τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr