Χριστιανοί στο Ιράκ: Πρώτη Λειτουργία μετά την απελευθέρωση από το ISIS



Φωτογραφίες από το Twitter

Οκτώβριος 31, 2016.


Μετά από την κατοχή του ‘Ισλαμικού κράτους’,  που κράτησε  πάνω από δύο έτη της  πόλης Μπαχντίντα του Ιράκ, χθες, Κυριακή, έγινε η πρώτη Λειτουργία στον Ιερό Ναό της πόλης.




 Δεκάδες πιστοί του Χριστιανισμού μέσα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  με τους καμένους και καταστρεμμένους τοίχους γιόρτασαν την απελευθέρωση της πόλης.



Οι καμπάνες της εκκλησίας χτύπησαν πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια καθώς τα ιρακινά στρατεύματα που υποστηρίζονται από τον αμερικανικό συνασπισμό κατάφεραν να εκδιώξουν τους Σουνίτες τζιχαντιστές πολεμώντας μέσα στις συνοικίες της πόλης.


 «Σήμερα η Καράκους (οθωμανική ονομασία της πόλης) είναι ελεύθερη από το Daesh (ισλαμικό κράτος), είπε στους πιστούς,  ο Συριακός Καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης Μπουτρούς Μοσέ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην πόλη.



«Ο σκοπός μας είναι σήμερα να αφαιρέσουμε όλα τα υπολείμματα του Daesh»,πρόσθεσε.


Τόνισε ότι πρέπει να ακολουθηθεί μια στάση κατά των διαχωρισμών των ανθρώπων και των συγκρούσεων «οι νοοτροπίες για τις πολιτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, ο διαχωρισμός  μεταξύ ενός ανθρώπου από τον άλλον, πρέπει να αλλάξουν».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr