‘Izvestia’:Η Μόσχα και η Άγκυρα ανταλλάσουν πληροφορίες σχετικά με Συρία




Οκτώβριος 24, 2016.

Η Ρωσία έχει, ήδη, αρχίσει να διαβιβάζει στην Τουρκία, μυστικές πληροφορίες οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την τουρκική εισβολή στη Συρία που φέρει την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη».




Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ιζβέστια’, σχετική συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης (την περασμένη εβδομάδα) μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.



Αναλυτές πιστεύουν ότι η συνεργασία με την Τουρκία για το συριακό ζήτημα μπορεί να φέρει στη Ρωσία μεγαλύτερο όφελος από τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Κατά τη συνέντευξη Τύπου του Α΄ Αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Φραντζ Κλιντσέβιτς, ειπώθηκε ότι η Τουρκία σιωπηλά προσχώρησε στην ομάδα ανταλλαγής πληροφοριών, μια ομάδα που έχει σχηματισθεί από τη Ρωσία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.
 

«Έχουμε παραδώσει στην τουρκική πλευρά δεδομένα ασύρματων υποκλοπών, ραδιοφώνων και οπτικών πληροφοριών,  που ενδεχομένως παρουσιάζουν ενδιαφέρον για αυτήν. Σε απάντηση της, μας δίδουν, επίσης πληροφορίες. Θα επισημάνω ότι οι Τούρκοι πράκτορες , των ειδικών υπηρεσιών, είναι πολύ αποτελεσματικοί στη δουλειά τους, ειδικά για τη Συρία», δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr