Τουρκία: Διαχωρισμός της Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT)- Νέα δομή






Οκτώβριος 4, 2016.


Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών αφού έλαβε υπόψη τα μοντέλα των δομών που υπάρχουν στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, έπειτα από μελέτη αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα δομή τριών ανεξάρτητων αρχών, που θα βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο του Τούρκου Προέδρου.




Η υπάρχουσα Υπηρεσία Πληροφοριών  (MİT) θα διασπασθεί σε δύο ξεχωριστές υπηρεσίες  για τις πληροφορίες εσωτερικού και εξωτερικού καθώς θα προστεθεί  μια υπηρεσία εθνικής ασφαλείας στην οποία θα περιλαμβάνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.



Το όνομα της νέας δομής θα συζητηθεί και ενδέχεται να διορισθεί Υφυπουργός εθνικής ασφάλειας της  νέας  Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.



Στην  νέα δομή θα ενταχθούν οι αρχηγοί: του Γενικού Επιτελείου, της Αστυνομίας, της Χωροφυλακής, της Πολεμικής Αεροπορίας και οι μονάδες πληροφοριών των Ναυτικών Δυνάμεων.



Στο πλαίσιο της Προεδρίας θα δημιουργηθεί ειδικό τμήμα  το οποίο θα είναι αρμόδιο για την αναγκαία ανταλλαγή των πληροφοριών, γράφει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr