Αμερικανοί: Οι Κούρδοι του YPG θα πολεμήσουν μαζί μας στη Ράκα




Οκτώβριος 27, 2016.

Κούρδοι μαχητές των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) θα αποτελέσουν μέρος στων δυνάμεων που θα προβεί σε επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών στη συριακή πόλη Ράκα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης των ΗΠΑ στο Ιράκ.




Ο στρατηγός Στίβεν Τάουνσετ, είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η Διεθνής Συμμαχία υπό την αμερικανική ηγεσία  θα προσπαθήσει να απομονώσει αμέσως τη Ράκα, λόγω  των ανησυχιών ότι ενδέχεται οι τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν την πόλη, ως έδρα,  για να εξαπολύσουν επιθέσεις στο εξωτερικό.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την κουρδική μαχητική ομάδα των YPG, ως σύμμαχό τους, στον αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, αν και η Τουρκία τους θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση, λόγω της σύνδεσης με Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία.



«Η Τουρκία δεν θέλει να δει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις πουθενά, ειδικά στη Ράκα», δήλωσε ο Τάουνσεντ.



«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και προχωρούμε βήμα προς βήμα».



Ο Τάουνσεντ πρόσθεσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι το ισλαμικό κράτος χρησιμοποιεί την Ράκα ως κεντρικό σημείο για το σχεδιασμό διεθνών επιθέσεων.



«Η μόνη δύναμη που είναι σε θέση στο άμεσο μέλλον να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του YPG», δήλωσε ο Τάουνσεντ.



«Είμαστε αποφασισμένοι και θα πάμε στη Ράκα σύντομα με αυτήν τη δύναμη», τόνισε- σύμφωνα με το Reuters.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr