Μετά από 23 ημέρες- Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στη Βόρειο Συρία




Νοέμβριος 13, 2016. 20:11


Η τουρκική πολεμική αεροπορία επανέλαβε τους βομβαρδισμούς στη βόρεια Συρία, μετά από 23 ημέρες  που είχε σταματήσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις  κατά στόχων στη Συρία.




«Το νέο κύμα των εναέριων επιδρομών θα επιτρέψει, τις συμμαχικές προς τον τουρκικό στρατό δυνάμεις των ανταρτών, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού,  να απελευθερώσει μια μεγάλη περιοχή ανοίγοντας το δρόμο για την Αλ Μπαμπ, προπύργιο του Daesh στην περιοχή».





Το τούρκικο δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι  οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, ξεκίνησαν την επιχείρηση εισβολής στη Συρίας με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη» στις 24 Αυγούστου για να εκκαθαρίσουν μια μεγάλη περιοχή  που συνορεύει με την Τουρκία, κυρίως από τους Κούρδους της Συρίας που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και της ένοπλης ομάδας του, τις Ομάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), τους οποίους χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτες.



Ο τουρκικός στρατός κατάφερε να ελέγξει μια περιοχή  έκτασης περίπου 1.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μέσα σε δύο μήνες και θεωρείται ως επίτευγμα κατά των τρομοκρατών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr