Τουρκία: Επετράπη μετά 246 ημέρες η επιστροφή των κατοίκων στην πόλη Σιρνάκ




Φωτογραφία  της πόλης Σιρνάκ από το ‘BBC

Νοέμβριος 14, 2016. 19:16

Οι κάτοικοι της νοτιονατολικής  επαρχίας  Σιρνάκ έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα 'σπίτια' τους μετά από απαγόρευση κυκλοφορίας που κράτησε πάνω από οκτώ μήνες (246 ημέρες, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα).




Η άρση της απαγόρευσης έγινε σήμερα, Δευτέρα.

Η μαζική εγκατάλειψη της πόλης από τους κατοίκους έγινε εξαιτίας των βομβαρδισμών του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων  εναντίον των αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).



Φωτογραφία της πόλης Σιρνάκ από το ‘Demokrathaber

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρθεί μεταξύ των ωρών 05:00 και 22:00 κάθε ημέρα από τις 14 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε ο επαρχιακός κυβερνήτης, Αλί Ιχσάν Σου.



Ο διοικητής πρόσθεσε ότι οι ζημίες που προκλήθηκαν από επιθέσεις του PKK στην περιοχή θα πρέπει να  αποζημιωθούν σύντομα.



Στην πόλη Σιρνάκ η οποία κατοικείτο από 290 χιλιάδες κατοίκους κουρδικής καταγωγής,  επιβλήθηκε στις 14 Μαρτίου στρατιωτικός νόμος προκειμένου να εκκαθαρισθεί από τους αυτονομιστές του PKK.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι αυτονομιστές είχαν δημιουργήσει χαρακώματα στην πόλη και ο τουρκικός στρατός τα κατέστρεψε και αφαίρεσε τα οδοφράγματα καταστρέφοντας εκρηκτικές παγίδες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr