Παρατηρητήριο: 300 παιδιά όργανα των Ισλαμιστών ανατινάχθηκαν ως βομβιστές




Νοέμβριος 1, 2016


Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - που είναι βρετανικών συμφερόντων, ανέφερε ότι μέσα στις δύο εβδομάδες που άρχισε η επίθεση στη Μοσούλη, περίπου 300 ‘νεαρά λιοντάρια του Χαλίφη’ σκοτώθηκαν ως βομβιστές αυτοκτονίας.




Την πληροφορία σημειώνει η εφημερίδα ‘Μιλιέτ’ την οποία επικαλείται η κουρδική ‘zernews ’.
Σύμφωνα με την Μιλιέτ,  480 μαχητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στη Μοσούλη, αυτοί ήταν από τον Ιρακινό στρατό,  τις δυνάμεις Πεσμεργκά και σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες καθώς και  από διάφορες φυλές της περιοχής.



Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου και εκτιμάται  ότι περισσότεροι από 5.000 εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ έχουν σκοτωθεί.



Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι οι Ισλαμιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και κατά την τελευταία εβδομάδα οι τζιχαντιστές δολοφόνησαν 232 άμαχους που αρνήθηκαν  να ενταχθούν στην ‘ανθρώπινη ασπίδα’.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  πηγές του ιρακινού στρατού ανέφεραν ότι τα στρατεύματα τους  βρίσκονται περίπου τρία χιλιόμετρα από τη Μοσούλη, ενώ σε πολλά σπίτια στην πόλη έχουν κρεμάσει λευκές σημαίες ή σεντόνια, πιθανόν για να μην τα βομβαρδίσουν.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr