Πεντάγωνο: Σκοτώθηκαν 64 άμαχοι σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ




Νοέμβριος 10, 2016. 08:21

Ουάσιγκτον.


Κατά τις αεροπορικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη σκοτώθηκαν 64 άμαχοι δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, αναφερόμενο σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.




Σύμφωνα με το Πεντάγωνο,  οι προκλήσεις των θανάτων έγιναν σε 24 διαφορετικές αεροπορικές επιδρομές από τις 20 Νοεμβρίου του 2015 έως τις 10 Σεπτεμβρίου του 2016.



Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων.



Ειδικότερα , στις 20 Νοεμβρίου του 2015 σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι στην περιοχή του Ντέιρ αζ Ζορ στη Συρία και στις 5 Μαρτίου κοντά στη Μοσούλη  δέκα άμαχοι από αεροπορική επιδρομή.



Από το 2014 ο αμερικανικός στρατός αναγνώρισε 119 θανάτους αμάχων από τις αεροπορικές επιδρομές του ενώ σημειώνεται ότι τραυματίστηκαν 37 άτομα.



 Έτσι, η οργάνωση «Διεθνής Αμνηστία» λέει ότι μέσα σε δύο χρόνια οι βομβαρδισμοί του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έχουν σκοτώσει περίπου 300 πολίτες.


Οι αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία και το Ιράκ υπερβαίνουν τις 12 χιλιάδες.  Στη Συρία εκτελούνται χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης της Δαμασκού.



Πηγή: Reuters

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr