Γαλλία: Θα κλείσουν τα περισσότερα τζαμιά στη χώρα





Νοέμβριος 7, 2016.


Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάντ Καζενέβ στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι ενδέχεται να κλείσουν πολλά τζαμιά στη Γαλλία καθώς και χώροι λατρείας των  μουσουλμάνων, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.




Η Γαλλία, που βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης,  ακολουθεί σκληρά μέτρα σε εστίες τρομοκρατίας, όπως είναι  μέρος των τζαμιών στη χώρα στα οποία προπαγανδίζεται ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός.



Ο Μπερνάντ Καζενέφ μιλώντας σε συνάντηση των διοικητών και εισαγγελέων στο Παρίσι δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 20 τζαμιά σε όλη τη χώρα λόγω εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων και ενδέχεται να κλείσουν και άλλα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι προωθείται  ο ισλαμικός φανατισμός.



Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι έχουν εντοπισθεί 54 ιστοσελίδες που προπαγανδίζουν τους μουσουλμάνους και έχουν καταγραφεί 319 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέονται  με ριζοσπαστική ομάδα. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα βρίσκονται υπό κράτηση 426 άτομα κατηγορούμενα για υποψία σύνδεσής τους με τρομοκρατικές ομάδες.



«Έχουν τεθεί υπό κράτηση 426 άτομα και 95 σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έχουν βρεθεί και κατασχεθεί περίπου 600 όπλα βαρέως τύπου».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τέσσερα τζαμιά έχουν κλείσει την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr