Εντοπίστηκε ισλαμιστής στη γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας



Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται στη σύλληψη Ισλαμιστή υπαλλήλου της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας


Νοέμβριος 30, 2016. 18:26

Εντοπίστηκε Ισλαμιστής που ήταν υπάλληλος της γερμανικής ομοσπονδιακής  υπηρεσίας αντικατασκοπείας, του οποίου η ριζοσπαστική ισλαμική δραστηριότητα είχε διαφύγει, πρόσκαιρα,  από την προσοχή  της γερμανικής δομής.



Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος, Χανς Γκεόργκ Μάασεν, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNN, το οποίο επικαλείται την Deutsche Welle.


“ Προφανώς, έχουμε την περίπτωση ενός άνδρα που ριζοσπαστικοποιήθηκε επηρεαζόμενος από το προσωπικό του περιβάλλον», δήλωσε ο Μάασεν.



 Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο 51χρονος  ύποπτος για τρομοκρατία, παρουσιάζονταν με ψευδώνυμο σε ισλαμικό λογαριασμό στο Διαδίκτυο, προπαγανδίζοντας υπέρ της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων, διαρρέοντας συγχρόνως στοιχεία από γερμανικά μυστικά έγγραφα.
 
Η Deutsche Welle αναφέρεται στο θέμα- στην αγγλική έκδοσή της- προσθέτοντας ότι η οικογένεια του συλληφθέντος δεν γνώριζε ότι είχε ασπασθεί τον Ισλαμισμό από το 2014


Το γραφείο του Εισαγγελέα του Ντίσελντορφ ανέφερε ότι  ο άνδρας είχε αναλάβει μια εργασία στο Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος, από τις αρχές του 2016,για την παρακολούθηση των  Ισλαμιστών στη Γερμανία.


Σύμφωνα με τον Μάασεν στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες,  γίνονται προσπάθειες διείσδυσης πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών, καθώς εξτρεμιστών και τρομοκρατών.



Πρόσθεσε ότι προς το παρόν η κατάσταση ελέγχεται και σύντομα θα γίνει γνωστό εάν οι δραστηριότητες του Ισλαμιστή υπαλλήλου προκάλεσαν βλάβη και σε ποιο βαθμό.



Όπως σημειώνεται ο ύποπτος προέρχεται από την Ισπανία και έχει τη γερμανική υπηκοότητα.


Μέσω του διαδικτύου προσηλύτιζε άτομα στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό. Η γερμανική εισαγγελία δεν δίνει πληροφορίες εάν ο ύποπτος σχεδίαζε τυχόν επιθέσεις, όπως αναφέρθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.


Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση Ισλαμιστή μέσα στις τάξεις των μυστικών  ομοσπονδιακών υπηρεσιών της Γερμανίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr